"Amazon wil nieuwe hoofdzetel over twee steden verdelen”

AP
Internetreus Amazon wil zijn geplande tweede hoofdkantoor gelijk verdelen over twee steden in Noord-Amerika. Op beide locaties, die nog niet zijn uitgekozen, moeten 25.000 medewerkers aan de slag gaan. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

De reden achter de verrassende beslissing zou zijn dat met het opdelen van de tweede hoofdzetel op meer plekken naar talentvol personeel kan worden gevist. Ook zou het vinden van geschikte huisvesting makkelijker worden.

Amazon trekt meer dan 5 miljard dollar uit voor de inrichting van het tweede hoofdkantoor. Het bedrijf zoekt een stad met meer dan een miljoen inwoners. Het huidige hoofdkwartier in Seattle werd in 2010 geopend. Er werken ongeveer 40.000 mensen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.