Slimmer op pensioen

 1. Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelektricien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”
  PREMIUM

  Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelek­tri­cien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”

  Toen Sarah ‘s nachts vreesde voor een brand in haar zekeringkast, contacteerde ze via Google een 24/7-elektricien. Na een snelle interventie eiste die onmiddellijk 3.500 euro cash. “Als ik dat niet betaalde, zou ik nog dagen zonder stroom zitten,” getuigt ze. Hoe vind je snel een betrouwbare spoedhersteller via het internet? Welke vergoedingen zijn conform? En hoe zorg je ervoor dat de brandverzekering nadien nog tussenbeide komt? Verzekeraars Serge Jacobs (Ethias) en Manu Mus (Baloise) geven advies.
 1. Zangeres Lindsay (44) openhartig over haar geldzaken: “Ons appartement in Spanje is een mooie investering voor later”
  PREMIUM

  Zangeres Lindsay (44) openhartig over haar geldzaken: “Ons apparte­ment in Spanje is een mooie investe­ring voor later”

  Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. In het geval van Christoff De Bolle (46) is dat niet zomaar de eerste de beste. Sinds kort is het zijn jongere zus Lindsay die de zakelijke belangen van de ‘Zeven Zonden’-zanger behartigt. Maar aan welke guilty pleasures geeft Lindsay, mama van Lisa-Marie (4,5), graag geld uit? In onze rubriek centen en percenten biecht ze het op.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwastabletten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”
  6

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwasta­blet­ten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”

  Webwinkel Bol.com organiseert deze week opnieuw een ‘Bol 7-daagse’. Tot en met zondag kan je genieten van stevige kortingen op huishoudmiddelen, sportkleding, speelgoed en meer. Of het de moeite is? “Je kan vaatwastabletten van Finish kopen voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”, aldus Gunther Devisch van Promojagers België.

Spaarrekeningen

 1. Nicky (28) werkte sinds zijn 15de in de horeca om eigen appartement van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootouders nog bijgesprongen”
  PREMIUM

  Nicky (28) werkte sinds zijn 15de in de horeca om eigen apparte­ment van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootou­ders nog bijgespron­gen”

  Er zijn steeds meer singles en voor hen is het niet eenvoudig om een huis of appartement te kopen. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Nicky Louwagie (28) werkte vanaf zijn 15de elke vakantie en elk vrij moment in de horeca om te sparen voor een eigen appartement: “Ik luisterde liever naar de festivalverhalen van vrienden dan er zelf voor te betalen.”
 2. Co-ouders hebben nog 5 dagen om korting op belastingbrief aan te vragen: wie heeft er recht op? En hoeveel krijg je?
  PREMIUM

  Co-ouders hebben nog 5 dagen om korting op belasting­brief aan te vragen: wie heeft er recht op? En hoeveel krijg je?

  Sinds dit jaar hebben beide co-ouders met minstens twee kinderen ten laste recht op een vermindering van hun onroerende voorheffing, een jaarlijkse Vlaamse belasting die berekend wordt op basis van het kadastraal inkomen. De korting wordt niet automatisch toegekend, ouders moeten die zélf aanvragen voor 31 maart. Onze fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wie precies recht heeft op de vermindering, hoeveel die bedraagt én hoe je die aanvraagt.
 1. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
 2. Voorgoed gedaan met te veel betalen voor energie? “Een sturend energiebeheerssysteem kan je stevige besparingen opleveren”
  PREMIUM

  Voorgoed gedaan met te veel betalen voor energie? “Een sturend energiebe­heers­sys­teem kan je stevige besparin­gen opleveren”

  Sinds de crisis houden we onze energiekosten angstvallig in de gaten. Er komen nu ook meer systemen die je gas-, elektriciteit- en straks ook waterverbruik zo regelen dat het je zo weinig mogelijk kost. Erg interessant is maakjemeterslim.be, dat al die systemen – en hun prijs – vergelijkt. Initiatiefnemer Patrick Devos: “Als je zonnepanelen, een warmtepomp en/of een elektrische auto hebt, kan zo’n energiebeheersysteem je stevige besparingen opleveren.”
 3. Nieuw op 1 april: btw op gas en elektriciteit definitief op 6 procent, "recht op deconnectie" van werknemers

  Nieuw op 1 april: btw op gas en elektrici­teit definitief op 6 procent, "recht op deconnec­tie" van werknemers

  Op 1 april treden er weer een hele rist veranderingen in voege. Die hebben ook een impact op uw portefeuille. Zo bedraagt de btw op gas en elektriciteit vanaf 1 april definitief 6 procent en wordt de premie voor een thuisbatterij geschrapt. Daarnaast moeten ondernemingen met minstens twintig werknemers vanaf 1 april afspraken hebben gemaakt over het recht op deconnectie van de medewerkers. Het gaat dan om het recht om offline of onbereikbaar te zijn buiten de werkuren. Een overzicht.

Energievergelijker