Aan het gemeentehuis van Geetbets hangen de vlaggen halfstok.
Volledig scherm
Aan het gemeentehuis van Geetbets hangen de vlaggen halfstok. © Bollen

Vlaggen halfstok op dag van nationale rouw

GeetbetsIn Geetbets hangen de vlaggen aan het gemeentehuis halfstok als eerbetoon aan de slachtoffers van de wateroverlast in ons land.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Waardebonnen voor inwoners van Geetbets tijdens ‘Foor local’
  Geetbets

  Waardebon­nen voor inwoners van Geetbets tijdens ‘Foor local’

  De dienst Jeugd, Cultuur en Toerisme van de gemeente Geetbets verspreidt vanaf deze week waardebonnen in het straatbeeld. De actie staat in het kader van ‘Foor local’, de kermis van Geetbets die doorgaat van 21 tot en met 25 augustus. Vanaf vandaag zal je op de Facebookpagina van ‘Jeugd, Cultuur en Toerisme Geetbets’ posts zien verschijnen met daarin een aanwijzing naar de locatie van de zogenaamde kermisemmers. Daarin zitten enveloppen verborgen met een waardebon. De eerste tien aanwezigen ontvangen een waardebon die ze kunnen consumeren tijdens de kermis in Geetbets en Rummen. Je kan de bon verzilveren aan zowel kermisattracties, horecazaken als drankstanden.
 2. 20 maanden cel voor drugsdealer
  Halen

  20 maanden cel voor drugsdea­ler

  De correctionele rechtbank heeft een 57-jarige drugsdealer uit Halen veroordeeld tot 20 maanden cel en een geldboete van 8.000 euro. De man vertelde “voor de gezelligheid” coke te dealen. Zijn 53-jarige vriendin kreeg 14 maanden cel en een boete van 8.000 euro. De rechter gaf de man wel uitstel voor het deel van de celstraf dat hij niet in voorhechtenis heeft uitgezeten, de vrouw moet enkel 2.000 euro effectief betalen. De Halenaar was naar eigen zeggen depressief geworden tijdens de coronacrisis en begon met de illegale drugspraktijken. Toen zijn woonst voortdurend werd bezocht, werd de politie achterdochtig en konden ze al snel het handeltje oprollen.
 3. Koppel tachtigers bestolen op klaarlichte dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Koppel tachtigers bestolen op klaarlich­te dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”

  Gilberte Struys (80) en Jef Cartuyvels (84) kunnen nog steeds niet vatten dat ze ten prooi vielen aan dieven die op klaarlichte dag hen beroofden. Erger nog, op het moment zelf beseften ze helemaal niet dat die drie mensen die hun woning waren binnengestapt, dieven waren. “We dachten dat ze kwamen voor tuinbeelden die onze zoon Geert hier verkoopt”, zucht het koppel. De diefstal van juwelen stelden ze pas dagen later vast. Sindsdien zijn ze niet alleen het vertrouwen in mensen kwijt, ook hun nachtrust heeft eronder te lijden.