De nieuwe ziekenwagen voor de Rode Kruisafdeling van Zoutleeuw-Linter-Geetbets.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe ziekenwagen voor de Rode Kruisafdeling van Zoutleeuw-Linter-Geetbets. © RV

Rode Kruisafdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets lijft nieuwe ziekenwagen in ondanks beperkte inkomsten: “We hebben hier twee jaar over nagedacht, maar we hebben hem nodig”

Zoutleeuw - Linter - GeetbetsRecent kocht de Rode Kruisafdeling van Zoutleeuw-Linter-Geetbets een nieuwe ziekenwagen aan. Het voorgaande voertuig was meer dan 20 jaar oud en werd daarom buiten gebruik gesteld. De coronacrisis hakte er stevig in bij de afdeling, want door de lockdown bleven de inkomsten zo goed als uit. Zodoende was de aankoop van een nieuwe ziekenwagen, hoewel hoogstnoodzakelijk, allerminst een sinecure. “Als kleine afdeling zijn de financiële mogelijkheden immers beperkt”, vertelt Martijn Vandewijer, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets.

 1. Minister Peeters test in het gezelschap van een 80-tal leerlingen een deel van de nieuwe fietspaden op de Provinciebaan en Tiensesteenweg uit
  Kortenaken/Bekkevoort

  Minister Peeters test in het gezelschap van een 80-tal leerlingen een deel van de nieuwe fietspaden op de Provincie­baan en Tiense­steen­weg uit

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een deel van de Tiensesteenweg en de Provinciebaan (N29) in Kortenaken en Bekkevoort vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex van Bekkevoort (afrit nr. 24) aan de E314. Deze week fietste de Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters een deel van het vernieuwde gescheiden fietspad officieel in. Dat deed ze in het gezelschap van een aantal leerlingen uit de vier basisscholen van Assent, Bekkevoort, Waanrode en Wersbeek.
 2. Nieuwe coronavariant zet firma uit Geetbets ‘in de spotlights’: “Plots wordt er overal over ‘Omicron’ gepraat”
  Geetbets

  Nieuwe coronavari­ant zet firma uit Geetbets ‘in de spotlights’: “Plots wordt er overal over ‘Omicron’ gepraat”

  Een gespecialiseerde firma in de wereld van het lassen van kunststof uit Geetbets krijgt sinds vrijdag plots heel veel berichten. De naam van de firma? Omicron. Klinkt je ondertussen wellicht bekend in de oren? Juist ja, het bedrijf heeft dezelfde naam van de nieuwe coronavariant die in Zuid-Afrika ontdekt is. “De naam van het bedrijf gaat alleszins nooit meer fout geschreven worden”, reageert directeur Rudy Massa.