Luc Haekens in betere tijden op zijn Wijndomein Coberger.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Haekens in betere tijden op zijn Wijndomein Coberger. © Joris Casaer

Ook Wijndomein Coberger van tv-figuur Luc Haekens krijgt het hard te verduren door noodweer: “Die regen zal mij zo’n 400 flessen kosten”

Scherpenheuvel-Zichem - GeetbetsOok de wijnboeren lijden onder het extreme noodweer van de afgelopen weken. In vergelijking met vorig jaar zal de opbrengt zo’n 30% lager liggen. Door het tekort aan zon en de hevige neerslag krijgen schimmels vrij spel in de wijngaarden. We gingen onder meer verhaal halen bij Luc Haekens. De mediafiguur baat al enkele jaren Wijndomein Coberger uit in Scherpenheuvel-Zichem en kan evenzeer de impact van de neerslag ontkennen. 

 1. Jat Event Drivers bereiden zich voor om iedereen (corona)veilig te vervoeren op oudejaarsnacht
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Linter/Zoutleeuw

  Jat Event Drivers bereiden zich voor om iedereen (corona)veilig te vervoeren op oudejaars­nacht

  Hoe we met zijn allen oudejaarsnacht zullen vieren is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat de taxidienst Jat Event Drivers opnieuw feestvierders gratis zal vervoeren. Er werd een akkoord bereikt met zes gemeentes. “Veiligheid primeert. Een mondmasker zal alvast verplicht zijn voor onze chauffeurs en mogelijk ook een Covid Safe Ticket”, zegt voorzitter Kevin Kennes.
 2. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.