De leerlingen van De Knipoog bezochten het Vlaams parlement.
Volledig scherm
De leerlingen van De Knipoog bezochten het Vlaams parlement. © VDT

Leerlingen De Knipoog maken kennis met het parlement

 1. Truiense buren dragen elkaar warm hart toe: “Tegenslag? Dan staat Mariette voor mij klaar”
  Sint-Truiden

  Truiense buren dragen elkaar warm hart toe: “Tegenslag? Dan staat Mariette voor mij klaar”

  In Sint-Truiden konden alle buren elkaar nomineren voor ‘dé beste buur’ door de stad ontroerende verhalen over elkaar te bezorgen. Via een strip, stickeractie en een oproep probeerde het stadsbestuur die verhalen binnen te halen, en met succes. Maar liefst zeven winnaars kregen een exclusief ‘beste buur’-T-shirt én zullen hun verhalen binnenkort uitgebreid in het maandelijks informatieblad van de stad mogen lezen.
 2. Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemeester, nog voordat het auditonderzoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”
  Sint-Truiden

  Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemees­ter, nog voordat het auditonder­zoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”

  Nu CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot en gemeenteraadslid Carl Nijssens opgezegd heeft, rijst een nieuwe vraag in de Truiense politiek. Wanneer keert CD&V-burgemeester Veerle Heeren, na de hele vaccinatieheisa, terug? Al een maand lang is het waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) die haar taak overneemt, al meldt Engelbosch dat haar ziekenbriefje vervalt op 16 juli.