De Urban Run in Geetbets.
Volledig scherm
De Urban Run in Geetbets. © Bollen

Honderden sportievelingen zetten het op een lopen

 1. De coronacijfers in Geetbets van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Geetbets van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Geetbets minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 12. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Geetbets op 196 te liggen. Omdat Geetbets meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Gemeenteraad Sint-Truiden geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoerplan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaanbod voor Haspengouw komt”

  Gemeente­raad Sint-Trui­den geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoer­plan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaan­bod voor Haspengouw komt”

  De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond gunstig advies gegeven voor het Openbaar Vervoerplan 2021. De stad doet dat wel enkel op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beter aanbod aan treinverbindingen in de regio Haspengouw. Verder vraagt het bestuur een kernnetlijn kwalificatie voor de buslijn tussen Landen en Sint-Truiden in een halfuur-frequentie, alsook een reguliere lijnverbinding met Heers.
 1. De coronacijfers in Geetbets van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Geetbets van woensdag 14 oktober

  In Geetbets zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 5 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Geetbets komt dat getal nu op 81 te liggen. Geetbets heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.