Erika Vanvuchelen, zaakvoerder bij speculaasbakkerij Vanvuchelen, met de molentjesspeculaas.
Volledig scherm
Erika Vanvuchelen, zaakvoerder bij speculaasbakkerij Vanvuchelen, met de molentjesspeculaas. © rv

Grazense speculaas erkend met streekproduct.be-label

GeetbetsIn september keurde de Sectorgroep Streekproducten van VLAM vier Vlaamse aanvraagdossiers goed. Bijgevolg mogen de Vlaamse traditionele streekproducten het erkend label streekproduct.be dragen. De erkenning viel onder meer te beurt aan de krokante Molentjesspeculaas van ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen uit Grazen. “Hiermee zetten we het zogenaamde mini-Grazen op de kaart”, klinkt het. 

 1. RESTOTIP. Feestelijke boterhammen en originele salades bij Buurtkantine in Tienen
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Feestelij­ke boterham­men en originele salades bij Buurtkanti­ne in Tienen

  Buurtkantine groeide op korte tijd uit tot een vaste waarde binnen het Tiense straatbeeld. Tot voor kort vond je zaakvoerder Lisa-Marie Vrancken (40) nog terug in de Leuvensestraat. Toen er een plek vrij kwam op de Grote Markt zag ze haar kans schoon. Hoewel de Markt enkele maanden geleden weinig meer te bieden had dan stof en puin, beschouwde Lisa-Marie de verhuis als een toekomstgerichte investering. Tot op heden heeft ze nog steeds geen spijt van haar beslissing. Buurtkantine is meer dan ooit de plek voor een gezonde, verfijnde lunch in een gezellige omkadering. “Ik vind een persoonlijk aanpak eens zo belangrijk als lekker eten. Ik wil niet de zoveelste brasserie zijn”, klinkt het.
 2. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 3. “Toen ik een 3D-printer kocht, was mijn vrouw niet zo enthousiast. Maar dat veranderde heel snel”: Nice Little Things maakt cadeaus op maat en doet mee aan Voka Open Bedrijvendag
  Geetbets

  “Toen ik een 3D-prin­ter kocht, was mijn vrouw niet zo enthousi­ast. Maar dat veranderde heel snel”: Nice Little Things maakt cadeaus op maat en doet mee aan Voka Open Bedrijven­dag

  “Toen we ons eerste ontwerp op Facebook postten, waren de reacties overweldigend. Iederéén wilde ook zoiets.” Alwin Roosen (40) van Nice Little Things uit Geetbets ontwerpt samen met echtgenote Karen (41) gepersonaliseerde geschenken, onder andere met de wondere techniek van een 3D-printer. Hoewel hij pas in 2019 uit de startblokken schoot, is de groei van het bedrijf nauwelijks te stuiten. Nu zondag doet Nice Little Things mee aan Voka Open Bedrijvendag.