Op het gemeentehuis van Geetbets werden er heel wat zonnepanelen geplaatst.
Volledig scherm
Op het gemeentehuis van Geetbets werden er heel wat zonnepanelen geplaatst. © Bollen

Gemeente zet thuisdiensten OCMW eind dit jaar stop: “We gaan deze op een andere meer financieel rendabelere manier aanbieden”

De gemeente Geetbets stopt eind dit jaar met de thuisdiensten van het OCMW omdat deze zwaar verlieslatend zijn. Het gaat daarbij om de poetsdienst en de bedeling van maaltijden aan huis. Oppositiepartij CD&V betreurt deze beslissing. “Ook al is dit geen populaire maatregel, toch is het onverantwoord de belastingbetaler op te zadelen met een zwaar verlieslatende post van in totaal 1,8 miljoen euro in een planningsperiode van zes jaar”, zegt burgemeester Jo Roggen (Open Vld).

0 reacties

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Parijs-Roubaix in Limburg: onze reporter test de acht stevigste kasseienstroken in de buurt
  PREMIUM
  Limburg

  Pa­rijs-Rou­baix in Limburg: onze reporter test de acht stevigste kasseien­stro­ken in de buurt

  Deze zondag zou normaal gezien de wielerklassieker Parijs-Roubaix verreden worden, maar door het coronavirus is de wedstrijd verschoven naar het najaar. Geen paniek, want zo heeft u zondagnamiddag wat extra tijd om zelf over de kasseien te dokkeren. Ook Limburg heeft immers een paar uitdagende stroken waarop u de Tom Boonen in uzelf kan loslaten. Onze wielerman test voor u acht Limburgse kasseienstroken en deelt - net als in de échte Hellenklassieker - meteen ook sterren uit.
 3. Poetshulp Matthias (27) ontfermt zich over de zwerfkatten van Herk-de-Stad: “Wij voorzien hen van een heerlijke maaltijd”
  Herk-de-Stad

  Poetshulp Matthias (27) ontfermt zich over de zwerfkat­ten van Herk-de-Stad: “Wij voorzien hen van een heerlijke maaltijd”

  Er gaat geen dag voorbij of het dozijn zwerfkatten van Herk-de-Stad wordt gevoederd door Matthias Knaepen (27) uit Berbroek. De twintiger werkt fullime als poetshulp bij huishoudhulpbedrijf TRIXXO, maar gebruikt zijn vrije tijd om de katten in de watten te leggen. “Want niet alleen de klant, maar ook de kat verdient een flinke dosis vriendelijkheid", lacht Matthias.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren