Volledig scherm
© Foto Bollen

FC Macadam viert 15-jarig bestaan

 1. ASSISEN LIVE. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN LIVE. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
 2. Dertiger gewond bij aanrijding : brandweer moet slachtoffer uit wagen bevrijden

  Dertiger gewond bij aanrijding : brandweer moet slachtof­fer uit wagen bevrijden

  Op het kruispunt van het Dorpsplein met de Diestsestraat in Kortenaken gebeurde dinsdag rond 6.20 uur een zwaar verkeersongeval. Een van de bestuurders negeerde het stopteken en stak de baan over waarbij het tot een aanrijding kwam. Eén bestuurder, een dertiger uit Geetbets, bleef ongedeerd. De andere bestuurder, een dertiger uit Loksbergen, raakte gewond aan het been. De man zat tevens gekneld in zijn wagen en de brandweer moest hem bevrijden. Het slachtoffer werd ter verzorging en verder controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Tienen.