Dorpelingenkoers door centrum

 1. Tom voerde met zijn bedrijf 1,3 miljoen mondmaskers in, maar riskeert nu boete voor gebrek aan label: “Toen was er nog niet eens een duidelijke wetgeving”

  Tom voerde met zijn bedrijf 1,3 miljoen mondmas­kers in, maar riskeert nu boete voor gebrek aan label: “Toen was er nog niet eens een duidelijke wetgeving”

  Tom Gemels, generaal manager van X Freight Solutions, is in alle staten. De Truienaar verdeelde aan het begin van de lockdown 1,3 miljoen mondmaskers en voorzag er ook heel wat hulpdiensten van, gratis. Nu moet hij een zaak aanspannen tegen de Belgische Staat nadat hij beschuldigd werd van import van mondmaskers zonder juist label.
 2. Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappelschillen eten en werkte er tien jaar gratis”
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappel­schil­len eten en werkte er tien jaar gratis”

  Tien jaar zag ze geen cent voor al het werk dat ze als ‘stagiaire’ in het kapsalon en in het huishouden verrichtte bij het getrouwde koppel in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit. Er vielen slagen als ze niet luisterde en ze belandde gevangen op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. “Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe is het zover kunnen komen?