De bibliotheken heropenen dit weekend en in de loop van volgende week.
Volledig scherm
De bibliotheken heropenen dit weekend en in de loop van volgende week. © RV- repro Bollen

De TGV-bibliotheken openen opnieuw de deuren

Geetbets/Kortenaken/Linter/ZoutleeuwDe meeste bibliotheken in Vlaams-Brabant sloten op 19 februari de deuren om over te schakelen naar de nieuwe bibliotheeksoftware Wise. Zo ook die van de TGV-gemeentes Geetbets, Kortenaken, Zoutleeuw en Linter. Momenteel wordt er volop getest en geoefend om het nieuwe systeem onder de knie te krijgen, zodat het personeel er bij de heropening helemaal klaar voor is. 

 1. Ga wandelen met Warme William in Geetbets
  Geebets

  Ga wandelen met Warme William in Geetbets

  Geetbets schrapte de speelpleinwerking en sportweek wegens de coronamaatregelen. Als alternatief biedt de gemeente onder meer actieve thematochten aan. Tijdens één van de wandelingen kunnen kinderen bijvoorbeeld op stap gaan met de blauwe beer genaamd Warme William. De mascotte is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar. Kinderen krijgen tijdens de wandeling opdrachten en tips van Warme William. Zo kunnen ze een geheime boodschap achterhalen en via de gemeente een beloning ontvangen. Op deze manier heeft de gemeente aandacht voor het welbevinden van jongeren en biedt het haar jongste inwoners toch nog de kans om hun vrije tijd op een actieve en zinvolle manier in te vullen. Alle activiteiten vind je terug op de Facebookpagina van Jeugd, Cultuur en Toerisme Geetbets en de tijdelijke website www.jeugd-geetbets.be.
 2. Rioleringswerken VBR Velpe starten na paasvakantie
  PREMIUM
  Kortenaken

  Riolerings­wer­ken VBR Velpe starten na paasvakan­tie

  Na de paasvakantie, op maandag 19 april, start aannemer DCA in opdracht van Aquafin met rioleringswerken van Verbindingsriolering (VBR) Velpe. Ze zullen plaatsvinden in Miskom-Dorp en op de Hollestraat-Heerbaan-Bauwelstraat tussen rotonde ‘De Hoef’ en de Beekstraat in Kersbeek. De volledige breedte van de rijbaan krijgt ook een nieuw wegdek in asfalt. Over een afstand van ongeveer 5 kilometer worden ook nieuwe fietspaden aangelegd.
 3. Late winterprik brengt Haspengouwse kersenoogst in gevaar: “We kunnen hierdoor tot drie jaar schade lijden”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Late winterprik brengt Haspengouw­se kersen­oogst in gevaar: “We kunnen hierdoor tot drie jaar schade lijden”

  Nadat we konden genieten van een mooie lentezon zijn plots weer vriestemperaturen op komst. Een catastrofe voor de Haspengouwse fruittelers. Vooral kersentelers houden zich de komende nachten gereed om bij nachtvorst in te grijpen. “De sneeuw en ijsregen die nu op de bloesems valt, kan infecties veroorzaken”, legt Bert Vanweddingen van Cherryfarm in Sint-Truiden uit.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"