Zuidflank was een populaire serie op VTM.
Volledig scherm
Zuidflank was een populaire serie op VTM. © Zuidflank

Culturele uitstap ‘Zuidflank’

Op zondag 19 mei organiseert de cultuurraad van Geetbets de culturele uitstap ‘Zuidflank’, een cultuur-historische uitstap waarbij je kan genieten van de schoonheid maar vooral van het oorlogsverleden van deze mooie regio Riemst. 

0 reacties

 1. Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaargestoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”
  PREMIUM
  Tienen/Linter

  Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaarge­stoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”

  De heropening van de horeca.... Zal het mogen op de vooropgestelde datum van 1 mei ? Hoewel het voor zowat iedereen nog een groot vraagteken is, lopen de reservaties bij Villa Torre in Linter volop binnen. Een stormloop. Intussen is men volop met verbouwingswerken bezig aan het terras, want heel wat mensen vragen bij de reservatie om net dààr een plekje te hebben. Ook de zoektocht naar extra personeel is bezig, want tijdens de week zullen de plaatsen eveneens volzet zijn. Intussen is Sabrina Pijpops (46) aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.
 2. Burn-outcoach uit Geetbets schakelt alpaca’s in als therapiedieren: “Deze beestjes merken negatieve energie onmiddellijk op”
  Geetbets

  Burn-out­coach uit Geetbets schakelt alpaca’s in als therapie­die­ren: “Deze beestjes merken negatieve energie onmiddel­lijk op”

  Nathalie Claes uit Geetbets is stress- en burn-outcoach. Sinds kort gebruikt ze alpaca’s als therapiedieren bij de begeleiding van haar klanten. Hiervoor werkt ze samen met Sieglinde Steylemans van zorgboerderij De Bunzboerderij in Bierbeek. “De alpaca’s zijn gecertificeerd en opgeleid. Als kuddedieren voelen ze mensen goed aan en vormen ze een meerwaarde binnen een traject”, aldus Nathalie.
 3. Late winterprik brengt Haspengouwse kersenoogst in gevaar: “We kunnen hierdoor tot drie jaar schade lijden”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Late winterprik brengt Haspengouw­se kersen­oogst in gevaar: “We kunnen hierdoor tot drie jaar schade lijden”

  Nadat we konden genieten van een mooie lentezon zijn plots weer vriestemperaturen op komst. Een catastrofe voor de Haspengouwse fruittelers. Vooral kersentelers houden zich de komende nachten gereed om bij nachtvorst in te grijpen. “De sneeuw en ijsregen die nu op de bloesems valt, kan infecties veroorzaken”, legt Bert Vanweddingen van Cherryfarm in Sint-Truiden uit.
 4. Sint-Truiden voert strijd tegen sociale woningfraude op: “Zeker tientallen dossiers die we op buitenlandse eigendom gaan controleren”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den voert strijd tegen sociale woningfrau­de op: “Zeker tientallen dossiers die we op buitenland­se eigendom gaan controle­ren”

  Terwijl Vlaanderen harder inzet op de strijd tegen sociale woninfraude, belooft ook schepen van Sociaal Wonen Jelle Engelbosch (N-VA) voortaan systematische fraudeonderzoeken in Sint-Truiden bij huurders waarvan het vermoeden bestaat dat ze eigendom hebben in het buitenland. “Het is wraakroepend dat zij een sociale woning zouden bezetten, terwijl er meer dan 1.400 rechthebbende mensen op de wachtlijst staan.”
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len