De buurderij doet beroep op landbouwers uit landbouwbedrijven in de buurt.
Volledig scherm
De buurderij doet beroep op landbouwers uit landbouwbedrijven in de buurt. © Buurderij Geetbets

Buurderij Geetbets lanceert “Oere noen tussen Gete en Velpe”

Geetbets/Kortenaken/Linter/ZoutleeuwVanaf deze week kan je de “Oere noen tussen Gete en Velpe”-boxen bestellen voor afhaal op woensdag 1 december. Buurderij Geetbets en enkele landbouwers uit de 4 TGV-gemeentes (Geetbets - Linter - Kortenaken - Zoutleeuw) sloegen de handen in elkaar en lanceren drie verschillende boxen met recept en ingrediënten voor een hoofdmaaltijd en dessert op basis van lokale landbouwproducten. “We kiezen voor een recept met varkensvlees van Duroc De Riegel (Kortenaken), eentje met rundsvlees van De Vaerendriesch (Hoeleden) en eentje met kip van De Winning (Kortenaken). Voor zuivel werken we samen met Melkerhei (Linter). De patatjes komen van Vanhees uit Zoutleeuw. Voor de groenten doen we beroep op Bio bij Bernd uit Geetbets en De Winning uit Kortenaken. Het fruit komt van Bio-Fruitbedrijf Vanthienen en Fruitbedrijf Morren (Kortenaken). Naast de hoofdmaaltijd is er ook dessert met lokalen landbouwproducten”.

 1. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.
 2. Tien Hagelandse scholen krijgen fiets-subsidies
  Bekkevoort/Landen/Diest/Tienen/Geetbets/Kortenaken

  Tien Hagelandse scholen krijgen fiets-subsidies

  De provincie Vlaams-Brabant investeert dit schooljaar 165.109,04 euro in mobiliteitsprojecten van 41 scholen via Dr. Mobi. “Meer kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan, zorgen voor minder auto’s in onze schoolomgevingen. Dat is niet alleen veiliger, maar ook goed voor het milieu en onze ambitie om klimaatneutraal te worden”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen steeds meer Vlaams-Brabanders op de fiets krijgen, en dus ook schoolgaande kinderen en hun ouders.” Tien Hagelandse scholen krijgen dus ook een deel van de koek om hun project te verwezenlijken.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. “Het enige wat ik wil weten is waarom? Waarom zo veel geweld”: Kumar (39) blikt terug op moordpoging met koevoet in zijn voedingswinkel
  PREMIUM
  Zaventem

  “Het enige wat ik wil weten is waarom? Waarom zo veel geweld”: Kumar (39) blikt terug op moordpo­ging met koevoet in zijn voedings­win­kel

  “Dat ik het vandaag nog kan navertellen, heb ik misschien wel aan mijn vrouw te danken.” 43 slagen met een koevoet moest Mohit Kumar Puni (39) midden mei incasseren in zijn voedingswinkel in de Vilvoordelaan in Zaventem. Vandaag is de rust wedergekeerd in zijn winkel. Maar wie zijn de daders? “Ik hoop het hen ooit zelf te kunnen vragen waaraan ik dit verdiend heb.”