Een uitvaart met slechts een handvol mensen.
Volledig scherm
Een uitvaart met slechts een handvol mensen. © VDT

Begrafenisondernemer verzorgt 43 uitvaarten op 14 dagen: “Mensen hebben nood aan een knuffel, maar wij moeten ze uit elkaar trekken”

Gert Hansen, Christof Lelong en hun team van Hansen Uitvaartzorg in Geetbets werken dag in dag uit om alle uitvaarten verzorgd te krijgen. En dat zijn er heel wat in deze coronacrisis. “We hebben de laatste 14 dagen 43 uitvaarten verzorgd. Dat is de helft meer dan normaal”, zegt Gert Hansen. “Niet alleen fysiek begint het werk door te wegen, ook emotioneel begint het heel zwaar te worden.” 

  1. Parkeren in het centrum van Sint-Truiden doe je op zaterdag voortaan gratis: “Met het geld dat je bespaart, ga je na het shoppen een kop koffie drinken”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Parkeren in het centrum van Sint-Trui­den doe je op zaterdag voortaan gratis: “Met het geld dat je bespaart, ga je na het shoppen een kop koffie drinken”

    Het stadsbestuur van Sint-Truiden pakt uit met een opvallende actie. Zes maanden lang kunnen bezoekers op zaterdag gratis ondergronds parkeren in het centrum. Op de Shop & Go-parkeerplaatsen kan voortaan 60 minuten in plaats van 30 minuten gratis geparkeerd worden. Ideaal voor shoppers én handelaars. “Gratis bestaat natuurlijk niet, maar hiermee willen we de inwoners, de handelaars en de horeca steunen”, zegt schepen van Financiën Jo François (N-VA).