Tineke op haar fiets.
Volledig scherm
Tineke op haar fiets. © RV

Ziekenhuispersoneel kruipt op de fiets dankzij fietsleaseplan

Sinds het AZ Sint-Dimpna begin juni aan haar medewerkers de mogelijkheid biedt om een nieuwe fiets te leasen, heeft al meer dan 10% van de medewerkers zich een maand later ingeschreven in het plan. Daardoor zal het aantal fietsende medewerkers van het ziekenhuis stijgen met 20 tot 40%.

 1. Daling van aantal besmettingen in Geel op maandag 12 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Geel op maandag 12 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Geel, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 16. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 76. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Geel komt dat getal nu op 187 te liggen. Geel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

  Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement