Dr. Michael Ruyssers en dr. Ben Gys bij het robotsysteem.
Volledig scherm
Dr. Michael Ruyssers en dr. Ben Gys bij het robotsysteem. © Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchirurgie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”

geelNadat het Ziekenhuis Geel eerder dit jaar al voor het eerst gebruikmaakte van robotchirurgie binnen de urologie, voornamelijk voor operaties aan de prostaat, kan dat voortaan ook binnen de abdominale heelkunde. De ingrepen — meer bepaald bij buikwandchirurgie en bij operaties van maag en darmen, waaronder ook kankeroperaties — kunnen zo met een hogere precisie uitgevoerd worden.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.