Er komen drie verdiepingen bovenop de bestaande zijvleugel, rechts van het hoofdgebouw.
Volledig scherm
Er komen drie verdiepingen bovenop de bestaande zijvleugel, rechts van het hoofdgebouw. © Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel bouwt drie nieuwe verdiepingen: uitbreiding moet klaar zijn in 2025

GeelIn 2022 start het Ziekenhuis Geel met de bouw van drie bijkomende verdiepingen bovenop de bestaande zijvleugel, die nu het revalidatiecentrum huisvest. In de nieuwbouw komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis, een nieuw klinisch labo en ook een volledig nieuw kinderziekenhuis. De Vlaamse overheid voorziet voor de renovatie een investering van zo’n 20 miljoen euro.

 1. Onthulling nieuw standbeeld Herentalse Keizer bolt richting eindmeet: “Rik Van Looy verdient bronzen exemplaar, geen ‘plastieken’”
  Herentals

  Onthulling nieuw standbeeld Herentalse Keizer bolt richting eindmeet: “Rik Van Looy verdient bronzen exemplaar, geen ‘plastieken’”

  Een écht bronzen beeld in het hart van de stad voor de Keizer van Herentals. Het is daar dat Herentalsenaar Marc Van Ouytsel al een tijdje naar streeft. Binnen een kleine maand is het zover. Het huidige beeld op de Grote Markt, gegoten in een kunststof vermengd met gietijzerpoeder, wordt vervangen door een uit brons gegoten kopie. “Rik Van Looy verdient meer dan het ‘plastieken’ beeld dat er nu staat”, klinkt het.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Natuurpunt plant 4.000 bomen samen met scholen en bedrijven: “Kinderen zullen het bos samen met hen zien opgroeien”
  meerhout

  Natuurpunt plant 4.000 bomen samen met scholen en bedrijven: “Kinderen zullen het bos samen met hen zien opgroeien”

  Vanaf vrijdag 10 februari start Natuurpunt een grootschalige boomplantactie ter hoogte van Hoevendijk in Meerhout. De vereniging kan daarbij rekenen op de hulp van werknemers van het bedrijf TriFinace en leerlingen en leerkrachten van basisscholen De Duizendpoot uit Meerhout en De Toverboom uit Geel-Bel. In totaal worden er op een week tijd 4.000 bomen geplant op een oppervlakte van zo’n drie hectare.