Pieter en Jul Molenberghs met hun Vliet Dubbel.
Volledig scherm
Pieter en Jul Molenberghs met hun Vliet Dubbel. © RV

Vliet Dubbel sleept gouden medaille in de wacht in World Beer Awards: “Nooit durven dromen”

Huisbrouwerij De Vliet heeft voor het tweede jaar op rij een gouden medaille in de wacht gesleept op de World Beer Awards in Londen. Deze keer was het de beurt aan de laatste telg, de Vliet Dubbel. Vorig jaar was het de tripel die in de prijzen was gevallen. De Vliet kwam deze zomer nog aan bod in onze brouwerijreeks in de Kempen en Antwerpen.

 1. Wijnmaker Jules (84) schoolt zich in eigen garage om tot brouwer en wint goud op World Beer Awards: “Bier met schuim maken is niet moeilijk, maar het moet smaken ook”
  PREMIUM

  Wijnmaker Jules (84) schoolt zich in eigen garage om tot brouwer en wint goud op World Beer Awards: “Bier met schuim maken is niet moeilijk, maar het moet smaken ook”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen/bierfirma’s. Vandaag: Huisbrouwerij De Vliet in Geel van oprichter Jules Molenberghs. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. De man die de nieuwe generatie in de Kempen leerde brouwen. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 3. Leden ACV voeren actie: ‘Personeel in labo’s moet net zoals ziekenhuispersoneel premie van 985 euro en loonsverhoging krijgen’
  Herentals

  Leden ACV voeren actie: ‘Personeel in labo’s moet net zoals ziekenhuis­per­so­neel premie van 985 euro en loonsverho­ging krijgen’

  ‘Een bedankpremie voor de labo’s, net zoals het personeel in het ziekenhuis’, het was in dit kader dat donderdag enkele ACV Puls-afgevaardigden plaatsnamen aan de poorten van verschillende medische labo’s in Vlaanderen. Iedereen die passeerde aan de ingang kreeg een pamflet met de nodige info mee. Ook in Herentals werd hiervoor actie gevoerd.
 1. Nieuwe Albertkanaal-brug gedeeltelijk geplaatst na mankement aan hijskraan: ‘Volgend weekend wordt het tweede deel van de brug geïnstalleerd’
  Herentals

  Nieuwe Albertka­naal-brug gedeelte­lijk geplaatst na mankement aan hijskraan: ‘Volgend weekend wordt het tweede deel van de brug geïnstal­leerd’

  Het was een weekend vol bedrijvigheid aan de brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals. Vanaf zaterdagmiddag was men volop in actie met het plaatsen van de nieuwe stalen brug naast de bestaande brug. Vanop het water werden normaal de twee delen van de brug op zijn plaats gebracht. Door een technisch mankement kon de volledige brug niet geplaatst worden, waardoor het plaatsen van het tweede gedeelte opgeschoven wordt naar volgend weekend.
 2. Gerda (63) kan in voetsporen van haar ex-man, vorige winnaar John Leo, treden in The Voice Senior: “Artiesten als Helmut Lotti en André Hazes begeleid, maar je blijft ‘maar’ de orkestzangeres”
  PREMIUM
  geel

  Gerda (63) kan in voetsporen van haar ex-man, vorige winnaar John Leo, treden in The Voice Senior: “Artiesten als Helmut Lotti en André Hazes begeleid, maar je blijft ‘maar’ de orkestzan­ge­res”

  Vanavond waagt Gerda Seyen (63) uit Geel haar kans tijdens de blind auditions van The Voice Senior op VTM. Ze kan zo in de voetsporen treden van stadsgenoot en winnaar van de eerste editie John Leo, die nota bene de ex-echtgenoot van Gerda is. Na jaren in een begeleidingsband ten dienste van andere artiesten te hebben gezongen, hunkert Gerda naar erkenning. “Je blijft altijd maar de orkestzangeres. Ook al moeten zij veel kunnen.”
 1. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet