Ching Ying Lam, Leen Feyaerts en Sarah Leyssens tonen de gerechten die ze met insecten maakten.
Volledig scherm
Ching Ying Lam, Leen Feyaerts en Sarah Leyssens tonen de gerechten die ze met insecten maakten. © Wouter Demuynck

Van sprinkhaanburgers tot noedelsoep met krekels: Thomas More-studenten bedenken gerechten met insecten die je moeten doen watertanden

GeelSchotel de gemiddelde medemens een gerecht voor waarin insecten zijn verwerkt en de kans is reëel dat hij of zij met lange tanden aan tafel zal zitten. Daar willen drie studenten Voedings- en Dieetkunde van de Thomas More-hogeschool in Geel wat aan doen. Voor hun bachelorproef bedenken Leen Feyaerts, Sarah Leyssens en Ching Ying Lam allerlei recepten met insecten om die ‘ieuw-factor’ te elimineren: van hamburgers en smoothies tot cheesecake en noedelsoep. “Onbewust eten we eigenlijk al insecten.”

  1. Moordenares smeekt om tweede kans: “Veroordeling uitgezeten, maar maatschappij blijft haar straffen”
    PREMIUM
    Turnhout

    Moordena­res smeekt om tweede kans: “Veroorde­ling uitgezeten, maar maatschap­pij blijft haar straffen”

    De echtgenoot van Carolien V.L. weerlegt de kritiek dat zijn vrouw een zielloos monster zou zijn. Hij benadrukt dat ze net als iedereen werkt en voor haar gezin zorgt. “Carolien doet alles om een normaal leven te leiden. Maar ze krijgt gewoon geen kans van de maatschappij. Dat moet stoppen”, reageert Gunther V.O. In juni 2007 bracht Carolien V.L. haar liefdesrivale Priscilla Vervecken om het leven. Nog voor het assisenproces trouwde ze met het lief van haar slachtoffer.