Onderzoekster Els Stevens in de jongveestal, waar de gezondheid van de kalveren strak opgevolgd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekster Els Stevens in de jongveestal, waar de gezondheid van de kalveren strak opgevolgd wordt. © Wouter Demuynck

Van sensortechnologie tot mestrobots, Hooibeekhoeve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehouders inspireren”

GeelDe toekomst is duurzaam en dat is voor de melkveehouderij in Vlaanderen niet anders. De Hooibeekhoeve, het provinciale melkveebedrijf en praktijkonderzoekscentrum in Geel Ten Aard, heeft het vizier al volop op duurzame oplossingen gericht. Denk maar aan sensortechnologie om ziektes bij koeien tijdig op te sporen, een rietveld om afvalwater te zuiveren of een mestrobot om de ammoniakuitstoot te beperken. Met die snufjes hopen de onderzoekers ook andere melkveehouders te inspireren.

 1. Reisorganisator start ‘Single Saturdays’ voor alleenstaanden: “We willen hen in deze coronatijden eens uit de realiteit weghalen”
  Retie/Mechelen

  Reisorgani­sa­tor start ‘Single Saturdays’ voor alleen­staan­den: “We willen hen in deze coronatij­den eens uit de realiteit weghalen”

  Alleenstaanden een weekend lang coronaproof uit hun eenzaamheid halen. Dat wil reisorganisatie Happy Weekends uit Retie doen met een nieuw toeristisch arrangement: Single Saturdays. Dat zijn uitstapjes met hotelovernachting voor gelijkgezinde singles. Viersterrenhotel Vé in Mechelen zet als eerste mee de schouders onder het initiatief.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen