De Verswinkel
Volledig scherm
PREMIUM
De Verswinkel © Mathias Roelants

Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout: in deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen winkel je verpakkingsvrij

Kempen/MechelenMei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de regio Mechelen en de Kempen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout. Bij deze vijf zaken neem je zelf je verpakking mee.

 1. Werken aan nieuwe schoolsite in Voortkapel van start gegaan: “Na zomer van 2024 moet alles klaar zijn”
  PREMIUM
  voortkapel

  Werken aan nieuwe schoolsite in Voortkapel van start gegaan: “Na zomer van 2024 moet alles klaar zijn”

  Alle zesdejaars van basisschool De Bezige Bijtjes in Voortkapel (Westerlo) hebben maandag hun handafdruk in beton vereeuwigd op de plek waar weldra hun gloednieuwe school zal verrijzen. De afscheidnemende laatstejaars zullen het nieuwe gebouw niet meer meemaken, maar zo is er wel een blijvende herinnering aan hen. Na de zomer van 2024 moet de schoolsite volledig klaar zijn.
 2. Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”
  PREMIUM
  Herentals

  Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”

  ‘Hier zijn we met de mosselen!’, de alom bekende kreet van Maria Backeljau uit een populaire tv-serie uit het verleden. Vrijdagochtend was het niet het opvallende personage dat met deze uitspraak kwam, maar waren het de uitbaters van De Vis Factorij in Herentals. In alle vroegte kwam de allereerste lading Zeeuwse Mosselen uit Yerseke toe bij de vroegere ‘Vishandel Arijs’. En daar zit de Kempense mosselfan ieder jaar weer op te wachten. Smullen maar!