Jos Opheide is de nieuwe hoofdarts van Ziekenhuis Geel.
Volledig scherm
Jos Opheide is de nieuwe hoofdarts van Ziekenhuis Geel. © Ziekenhuis Geel

Vaatchirurg Jos Opheide is nieuwe hoofdarts van Ziekenhuis Geel: “We staan op een kantelpunt, niet alleen in de Kempen maar ook in de geneeskunde”

GeelVaatchirurg Jos Opheide (61) start op 1 december als nieuwe hoofdarts van het Ziekenhuis Geel. Hij volgt Katelijne Valgaeren, die in september haar functie neerlegde, op. “We staan op een kantelpunt, niet alleen in de Kempen maar ook in de geneeskunde. Ik wil het ziekenhuis klaarstomen voor de toekomst.”

 1. Restauratie van muurschilderingen uit Tweede Wereldoorlog van start gegaan: “Ze horen bij de school, maar kunnen ook ontleend worden door musea”
  meerhout

  Restaura­tie van muurschil­de­rin­gen uit Tweede Wereldoor­log van start gegaan: “Ze horen bij de school, maar kunnen ook ontleend worden door musea”

  De uit de Tweede Wereldoorlog daterende muurschilderingen die tijdens de afbraakwerken in basisschool De Duizendpoot in Meerhout werden aangetroffen zijn intussen vakkundig verwijderd door Group Renotec en de restauratiespecialisten van Patrimoon, die de delen van de kunstwerken verder zullen opknappen. Na de restauratie zal de school maar ook bijvoorbeeld musea de muurschilderingen, van de hand van een geallieerd soldaat, kunnen gebruiken als educatief materiaal. De restauratie en het verdere onderzoek kunnen gebeuren dankzij een subsidie van 50.000 euro van de Nationale Loterij.
 1. Dorien verwerkt kledij van overleden dierbaren tot troostknuffels om kinderen te helpen bij rouwproces: “Ook voor mij werkt het enorm therapeutisch”
  PREMIUM
  olen

  Dorien verwerkt kledij van overleden dierbaren tot troostknuf­fels om kinderen te helpen bij rouwproces: “Ook voor mij werkt het enorm therapeu­tisch”

  De Olense Dorien Thiels, die als naaister in bijberoep werkt, is onlangs gestart met het vervaardigden van troostknuffels. Dat zijn knuffels die volledig uit kledingstukken van een overledene zijn gemaakt om kinderen te helpen bij het verwerkingsproces na het verlies van een dierbare persoon. “Het doet me wel iets om te werken met stof van overleden mensen.”
 1. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken

 2. Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'
  Play

  Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'