Jumbo had plannen voor een supermarkt pal naast Aldi, maar zover komt het niet.
Volledig scherm
Jumbo had plannen voor een supermarkt pal naast Aldi, maar zover komt het niet. © Google Street View

Stad weigert vergunning voor Jumbo-supermarkt aan Pas

GeelDe Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft van de stad Geel geen omgevingsvergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe supermarkt aan Pas, vlak naast Aldi. Het stadsbestuur ziet problemen op vlak van mobiliteit, architectuur, groenaanleg en het bouwprogramma.

  1. Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”
    Heist-op-den-Berg/Herentals/Vorselaar

    Belgische punkpio­nier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

    Punkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”