Het interieur van de Sint-Amandskerk krijgt een opknapbeurt.
Volledig scherm
Het interieur van de Sint-Amandskerk krijgt een opknapbeurt. © Kristof Donne

Sint-Amandskerk maandenlang gesloten wegens restauratiewerken

GeelMaandag zijn de restauratiewerken aan het interieur van de Sint-Amandskerk in het centrum van Geel gestart. Om de veiligheid te garanderen is de kerk niet meer toegankelijk voor het publiek. De werken zullen in totaal een klein jaar duren, maar na een aantal maanden volgt een evaluatie om te bepalen of delen van de kerk terug opengesteld kunnen worden.

 1. Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”
  PREMIUM
  Herentals

  Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”

  ‘Hier zijn we met de mosselen!’, de alom bekende kreet van Maria Backeljau uit een populaire tv-serie uit het verleden. Vrijdagochtend was het niet het opvallende personage dat met deze uitspraak kwam, maar waren het de uitbaters van De Vis Factorij in Herentals. In alle vroegte kwam de allereerste lading Zeeuwse Mosselen uit Yerseke toe bij de vroegere ‘Vishandel Arijs’. En daar zit de Kempense mosselfan ieder jaar weer op te wachten. Smullen maar!
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.