Het nieuwe SIT van Rode Kruis Geel.
Volledig scherm
Het nieuwe SIT van Rode Kruis Geel. © Liese Demeulenaere

Rode Kruis Geel beter uitgerust voor rampen met Snel InterventieTeam

GeelDe Geelse afdeling van het Rode Kruis speelt voortaan een belangrijke rol in de provinciale rampenwerking. De afdeling beschikt nu namelijk over een Snel InterventieTeam (SIT), dat paraat staat bij eventuele rampen zoals grote branden en verkeersongevallen. 

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Orakel: “Festivalgangers dragen onze bandjes als trofeeën, al te zot eigenlijk”
  PREMIUM
  Retie

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Orakel: “Festival­gan­gers dragen onze bandjes als trofeeën, al te zot eigenlijk”

  Iedereen moet toch wel eens het gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? In China of Amerika? Of ergens op een industrieterrein in een grootstad? Wel, er zijn zo van die uitzonderingen. Echte ‘Kempense Kleppers’, die producten maken die we iedere dag wel ergens zien. Vandaag: Orakel in Retie, het familiebedrijf achter jouw kleurrijke festivalbandjes, drankjetons en zoveel meer.
 2. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.