Archieffoto van de rijschool in de Stationsstraat in Geel
Volledig scherm
Archieffoto van de rijschool in de Stationsstraat in Geel © Foto VDV

Rijschool laat leerlingen taxichauffeur spelen tijdens praktijklessen: zaakvoerder riskeert 40 maanden cel voor oplichting

In Turnhout is het proces gestart tegen de zaakvoerder van rijschool Proficiat in Geel. De rijschool had geen erkenning waardoor de leerlingen konden fluiten achter hun voorlopig rijbewijs. Tijdens de paar rijlessen die de leerlingen kregen, moesten ze taxichauffeur spelen. De ‘lesgever’ zat terwijl ook spelletjes te spelen op zijn gsm in plaats van instructies te geven. “Ik ben 899 euro kwijt geraakt”, getuigt Lien Smets. Zij is één van de 66 gedupeerden van Melvin de Haan.

1 reactie

 • Guy Van Severen

  3 jaar geleden
  Leg eens uit : hoe kan een school opgestart worden zonder vergunning ?
 1. Vooruit Herentals voert actie op zondagsmarkt: “Overheid moet ingrijpen op woningmarkt”
  PREMIUM
  Herentals

  Vooruit Herentals voert actie op zondags­markt: “Overheid moet ingrijpen op woning­markt”

  Leden van Vooruit Herentals namen zondag plaats op de zondagsmarkt van Herentals om de problemen op de woningmarkt aan te klagen. “Voor een gemiddelde woning moet je al meer dan 60.000 euro aan eigen inbreng ophoesten. Zonder hulp van thuis is dat een zeer moeilijke zaak”, klinkt het. De registatierechten op enige, eigen woning schrappen en notariskosten verlagen zijn volgens de partij voor de hand liggende oplossingen.