Onderzoeker Katrien Geudens van Hooibeekhoeve (links) en onderzoeker Helena Vanrespaille van de Bodemkundige Dienst van België tonen een nieuwe onderbroek tegenover twee exemplaren die overgeleverd waren aan het bodemleven.
Volledig scherm
Onderzoeker Katrien Geudens van Hooibeekhoeve (links) en onderzoeker Helena Vanrespaille van de Bodemkundige Dienst van België tonen een nieuwe onderbroek tegenover twee exemplaren die overgeleverd waren aan het bodemleven. © Thomas Geuens/provincie Antwerpen

Onderzoekers bestuderen Kempens bodemleven met... onderbroeken: “Complexe leven onder de grond zorgt voor goede balans in de bodem”

GeelOnderzoekers willen de kwaliteit van de Kempense bodem in kaart brengen. Met een paar opgegraven onderbroeken illustreerden ze welk effect een verblijf van enkele weken in de onderwereld heeft op het materiaal.

 1. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 2. Defensie neemt eerste militaire voertuigen van DAF in ontvangst: “Trots dat het Belgische leger voor ons heeft gekozen”
  oevel

  Defensie neemt eerste militaire voertuigen van DAF in ontvangst: “Trots dat het Belgische leger voor ons heeft gekozen”

  Bij vrachtwagenbouwer DAF Trucks in Oevel (Westerlo) heeft een delegatie van de Belgische Defensie donderdagmiddag de sleutels van de eerste militaire voertuigen in ontvangst genomen. Defensie heeft bij DAF Trucks in totaal 879 trucks besteld en daarvan zijn de eerste 150 nu klaar. “De vervanging van dertig jaar oude niet-beschermde vrachtwagens naar gepantserde voertuigen was nodig om de veiligheid van ons personeel tijdens opdrachten te garanderen”, zegt luitenant-generaal Frédéric Goetynck.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.