Op de markt is een mondmasker voortaan verplicht.
Volledig scherm
Op de markt is een mondmasker voortaan verplicht. © RV

Mondmaskerplicht op wekelijkse markten

GeelDe stad Geel voert tijdelijk een mondmaskerplicht in op de wekelijkse dinsdag- en zaterdagmarkten. Alle personen ouder dan 10 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen tijdens hun marktbezoek.

 1. Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitutie: “Hij maakte de afspraakjes, zij moest het geld aan hem geven”
  PREMIUM
  Herentals/Olen

  Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitu­tie: “Hij maakte de afspraak­jes, zij moest het geld aan hem geven”

  Een 31-jarige man uit Morkhoven (Herentals) riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden, omdat hij een jonge vrouw zou hebben opgesloten in zijn appartement, waar ze zich moest prostitueren. De man zat thuis een vroegere straf uit met een enkelband. “Hij probeerde er het beste van te maken door zijn dagen te vullen met drank, drugs en seks”, luidde zijn opmerkelijke uitleg.
 2. Nieuwe Groedselkast stilt honger van mensen in armoede: "Er wordt nog altijd enorm veel voedsel verspild, terwijl anderen het zo nodig hebben”
  PREMIUM
  Retie

  Nieuwe Groedsel­kast stilt honger van mensen in armoede: "Er wordt nog altijd enorm veel voedsel verspild, terwijl anderen het zo nodig hebben”

  Langs de Geelsebaan vind je sinds vorige week een ‘Groedselkast’, een kast waar mensen in armoede gratis voedsel en huishoudproducten kunnen vinden. De goederen worden geschonken door de buurt. Wie het niet breed heeft, kan komen halen wat hij nodig heeft voor zichzelf of zijn gezin. “Een initiatief waar ik volledig achter sta, want ik weet zelf hoe het is om met honger en dorst naar bed te gaan”, getuigt Nancy Vanlommel, die de Retiese Groedselkast een plekje gaf bij haar thuis.
 1. Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchirurgie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”
  geel

  Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchi­rur­gie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”

  Nadat het Ziekenhuis Geel eerder dit jaar al voor het eerst gebruikmaakte van robotchirurgie binnen de urologie, voornamelijk voor operaties aan de prostaat, kan dat voortaan ook binnen de abdominale heelkunde. De ingrepen — meer bepaald bij buikwandchirurgie en bij operaties van maag en darmen, waaronder ook kankeroperaties — kunnen zo met een hogere precisie uitgevoerd worden.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Westerlo laat vuurwerk tijdens eindejaar wellicht weer toe: “Door groot vuurwerk toe te staan gaan mensen het minder snel zelf afsteken”
  westerlo

  Westerlo laat vuurwerk tijdens eindejaar wellicht weer toe: “Door groot vuurwerk toe te staan gaan mensen het minder snel zelf afsteken”

  In tegenstelling tot de meeste Kempense gemeenten staat de gemeente Westerlo tijdens de overgang van oud op nieuw het afsteken van vuurwerk toe wel toe. Het gaat dan wel telkens om een groots opgezet vuurwerk waar het hele dorp naar komt kijken. “In de loop der jaren hebben we gezien dat mensen daardoor niet geneigd zijn om zelf nog vuurwerk af te steken”, zegt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V).