Dr. Philip den Hollander, diensthoofd Urologie van het Ziekenhuis Geel, met de operatierobot Da Vinci.
Volledig scherm
Dr. Philip den Hollander, diensthoofd Urologie van het Ziekenhuis Geel, met de operatierobot Da Vinci. © ZNK

Met deze robot kan prostaat veel nauwkeuriger verwijderd worden in Kempens ziekenhuisnetwerk: uroloog stuurt robotarmen met joysticks

GeelHet Ziekenhuis Geel beschikt sinds een maand over een ultramoderne operatierobot die urologen onder meer in staat stelt om veel nauwkeuriger te werk te gaan bij het verwijderen van een prostaat. Voor patiënten verloopt het herstel dan weer sneller omdat er minder bloedverlies en minder complicaties zijn. Dankzij het samenwerkingsverband Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) komen patiënten uit de hele Kempen in aanmerking voor zo'n robotchirurgische behandeling.

 1. Akkerbouwbedrijf Van Elven levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
  laakdal

  Akkerbouw­be­drijf Van Elven levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

  Na vorig jaar Werchter Parklife volledig van groene stroom te hebben voorzien, doet energieplatform Bolt dat dit jaar met een volledig podium op het grote festivalpark van Rock Werchter. De zonnepanelen op het dak van akkerbouwbedrijf en hoevewinkel Van Elven uit Laakdal houden samen met een batterij The Slope draaiende. “Zo besparen ze tot wel 95 procent van de CO2-uitstoot”, zegt Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter van Bolt.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?