Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Koen Moreau

Meer ongevallen met gewonden in politiezone in 2021, maar kwetsbare weggebruikers zijn minder vaak slachtoffer

geel/laakdal/meerhoutIn 2021 stelde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 163 verkeersongevallen met gewonden vast, één van de laagste cijfers ooit. Enkel in 2016 en 2020 waren er minder verkeersongevallen met gekwetsten, maar de stijging tegenover 2020 valt te verklaren door het feit dat er toen door de coronamaatregelen een pak minder verkeer was. In totaal raakten het voorbije jaar 225 mensen gewond.

 1. Brouwerij Hoppug lanceert koffiestout Zjatteke Kaffe met bonen van Mokapi: “Over dit recept moesten we langer nadenken dan bij onze andere bieren”
  meerhout/laakdal

  Brouwerij Hoppug lanceert koffie­stout Zjatteke Kaffe met bonen van Mokapi: “Over dit recept moesten we langer nadenken dan bij onze andere bieren”

  Voor hun nieuwste creatie zijn Stijn Aerts en Kim Valgaeren van de Meerhoutse brouwerij Hoppug gaan aankloppen bij koffiebranderij Mokapi in Veerle-Laakdal. Samen vervaardigden ze Zjatteke Kaffe, een koffiestout met een alcoholpercentage van 10 procent. “Je smaakt eerst de geroosterde mout en naar het einde toe krijg je die koffiesmaak - net alsof je een Zjatteke Kaffe aan het drinken bent”, vertelt Stijn.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.