Johny Van Herbergen, Kristel in't Ven en Kevin Neuts
Volledig scherm
PREMIUM
Johny Van Herbergen, Kristel in't Ven en Kevin Neuts © Jef Van Nooten

Marktkramers schakelen deurwaarder in: “We eisen onze oude plaats terug”

GeelHommeles op de markt in Geel. Verscheidene marktkramers pikken het niet dat ze sinds de coronapandemie hun vertrouwde plaats op de dinsdagmarkt kwijt zijn. Ze schakelden dinsdagochtend een gerechtsdeurwaarder in om de nodige vaststellingen te komen doen. “Overal zijn de markten terug gezellig. Behalve in Geel”, sakkeren de marktkramers.

 1. Kempische Anke Verschueren speelt theatervoorstelling vol muziek in cultuurcentrum de Werft
  Geel/morkhoven

  Kempische Anke Verschue­ren speelt theater­voor­stel­ling vol muziek in cultuurcen­trum de Werft

  Aan het begin van het nieuwe cultuurseizoen geeft cultuurcentrum de Werft in Geel het podium aan de 28-jarige zangeres en woordkunstenares Anke Verschueren uit Morkhoven (Herentals). Zij brengt op donderdag 6 oktober haar theatervoorstelling I’M NOT GONNA WRITE YOU A LOVE SONG op de planken, waarbij ze aan de hand van liefdesliedjesteksten uit alle tijden probeert te achterhalen wat verliefdheid eigenlijk is.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Loopevenement ‘De 8 van Westerlo’ strijkt neer op Sporta-centrum: “Misschien word je wel aangemoedigd door de plaatselijke fanfare”
  tongerlo

  Loopevene­ment ‘De 8 van Westerlo’ strijkt neer op Spor­ta-cen­trum: “Misschien word je wel aangemoe­digd door de plaatselij­ke fanfare”

  Zeker Sporten, één van de diensten van multisportfederatie Sporta, organiseert komende zondag haar eerste editie van ‘De 8 van Sporta’. Dat nieuwe concept bestaat uit een reeks van laagdrempelige loopevenementen verspreid over Vlaanderen die iedereen moet aanzetten om te bewegen en dit ook te blijven doen. De eerste editie gaat van start op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo). “Het parcours loopt doorheen de abdij van Tongerlo en we zorgen voor vertier.”