De ingang van het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
De ingang van het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man (29) slaat nieuwe vriend van ex bijna dood met hamer: rechter beveelt internering

De 29-jarige J.L. uit Geel moet worden geïnterneerd. De rechter stuurt hem naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Turnhout nadat hij de nieuwe vriend van zijn ex meermaals met een hamer op het hoofd had geslagen.

0 reacties

 1. Bekende Kempenaars helpen mee aan vaccinatielied ‘Zet die spuit’: “Hopelijk krijgt het veel weerklank, zodat we zo snel mogelijk van dit virus verlost zijn”
  PREMIUM
  herentals

  Bekende Kempenaars helpen mee aan vaccinatie­lied ‘Zet die spuit’: “Hopelijk krijgt het veel weerklank, zodat we zo snel mogelijk van dit virus verlost zijn”

  Heel wat bekende Kempenaars - zoals Bart Wellens, Juul Kabas, Marc Dex, Erik Goris, Julien Cools en Lea Witvrouwen - hebben hun schouders gezet onder de videoclip van ‘Zet die spuit!’, een liedje waarmee de eerstelijnszone Middenkempen mensen wil aanzetten om zich te laten vaccineren. “Het is een lichtvoetig en laagdrempelig liedje, met een refrein dat regelmatig wordt herhaald om de boodschap over te brengen”, zegt de Herentalse initiatiefnemer Hans Rombouts.
 2. Boerenbond en landbouwers vragen aandacht voor hun sector: “We betreuren de voorafname dat wij de verdroging van De Zegge veroorzaken terwijl het onderzoek nog loopt”
  Geel

  Boerenbond en landbou­wers vragen aandacht voor hun sector: “We betreuren de voorafname dat wij de verdroging van De Zegge veroorza­ken terwijl het onderzoek nog loopt”

  Landbouwers rond het natuurgebied De Zegge in Geel zijn ongerust over de toekomst van hun bedrijf. Ze vinden het onterecht dat zij de schuld krijgen van de verdroging van De Zegge, terwijl er nog een studie loopt naar de oorzaak daarvan. Om aandacht voor de sector te vragen, plaatste de Boerenbond in de omgeving enkele borden.
 3. Oplichters ruilen vals geld in tegen echt geld, maar worden in de val gelokt: celstraffen tot vijf jaar
  Herentals

  Oplichters ruilen vals geld in tegen echt geld, maar worden in de val gelokt: celstraf­fen tot vijf jaar

  De rechter in Turnhout heeft acht verdachten in een grote oplichtingszaak veroordeeld tot celstraffen tussen 20 en 60 maanden en geldboetes tot 8.000 euro. De oplichters deden zich telkens voor als kandidaat-kopers voor een huis of appartement. Na enkele gesprekken slaagden ze er in om cash geld of goudstaven van de slachtoffers te ruilen voor valse biljetten van 200 en 500 euro.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?