Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man (28) bijt ex-vriendin meermaals in gezicht: “Hij verstopte zendertje onder auto om haar continu te volgen”

GeelEen 28-jarige man uit Geel heeft zijn ex-vriendin meermaals zwaar verwond. Hij plakte een track & trace-systeem onder haar auto zodat hij altijd wist waar ze was. Hij sloeg haar enkele keren bewusteloos en beet zelfs een paar keer in haar gezicht en armen.

 1. Burgemeester ergert zich aan communicatie van Vlaamse overheid over nieuwe pijpleiding: “Ik hoop dat ze iets beter communiceren met de mensen die onteigend worden”
  olen

  Burgemees­ter ergert zich aan communica­tie van Vlaamse overheid over nieuwe pijplei­ding: “Ik hoop dat ze iets beter communice­ren met de mensen die onteigend worden”

  De Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, die alle drie Olen doorkruisen. Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) is not amused over de communicatie van de Vlaamse overheid. “Ik hoop dat ze iets beter communiceren met de mensen die onteigend worden.”
 2. “Voor je het weet, ben je aan padel verslaafd”: Antwerps topspeelster ontrafelt het geheim van dé sporthype. Plus: vijf terreinen in uw buurt
  PREMIUM
  Mechelen-Lier

  “Voor je het weet, ben je aan padel verslaafd”: Antwerps topspeel­ster ontrafelt het geheim van dé sporthype. Plus: vijf terreinen in uw buurt

  De sporthype van het moment? Padel, natuurlijk! De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is sinds de pandemie zo goed als een nationale sport geworden. Wat maakt padel zo populair? We vroegen het aan Shana Oyen, topspeelster uit Edegem en verantwoordelijk voor de trainersopleidingen in Antwerpen. “Beginners houden best met enkele tips rekening”, zegt ze. Wij lijsten ook enkele terreinen in uw buurt op.
 1. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat de horeca kreunt onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 2. Feestjaar rond 100ste verjaardag van ‘Blaubergse’ roman De Verlossing van Willem Elsschot wordt afgetrapt met boekenketting: “Hopen op kettingreactie waarbij heel Herselt het boek leest”
  blauberg

  Feestjaar rond 100ste verjaardag van ‘Blaubergse’ roman De Verlossing van Willem Elsschot wordt afgetrapt met boekenket­ting: “Hopen op kettingre­ac­tie waarbij heel Herselt het boek leest”

  Ook in 2021 wordt het leven en werk van auteur Willem Elsschot gevierd in Herselt. Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat zijn roman ‘De Verlossing’, dat zich in het dorp Blauberg afspeelt, uitkwam. Het gemeentebestuur trapt het feestjaar af met een boekenketting van ‘De Verlossing’. De 200 trouwste lezers van de bibliotheek krijgen elk een boekenpakket met de roman en bijhorend achtergrondboek, waarbij het de bedoeling is dat zij het pakket doorgeven aan familie en vrienden zodat uiteindelijk heel wat mensen kennismaken met Elsschots oeuvre.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo