De eerste Campine-eitjes werden maandag symbolisch in een warm nestje gelegd. Al bijna 100 jaar doen de leerlingen Dierenzorg van Sint Jozef Geel praktijkervaring op in de leerboerderij.
Volledig scherm
De eerste Campine-eitjes werden maandag symbolisch in een warm nestje gelegd. Al bijna 100 jaar doen de leerlingen Dierenzorg van Sint Jozef Geel praktijkervaring op in de leerboerderij. © Wouter Demuynck

Levend Kempens erfgoed krijgt opnieuw plek op leerboerderij van De Bogaard: “Bezoekers steken iets op over hun streek en landbouw van vroeger”

GeelDe leerboerderij en speelzone van jeugdcentrum De Bogaard in Geel worden momenteel grondig aangepakt. Niet enkel krijgen de dierenverblijven een flinke opknapbeurt en komt er onder meer een belevingspad met spelelementen en een educatief luik, ook zullen allerlei Kempense dierensoorten er weer hun intrede maken.

 1. Optreden André Hazes, Herentals Fietst en Feest, EK voetbal, 13.000 vierkante meter terrasjes en nog zoveel meer: “Zodra het kan en mag, bruist stad als nooit tevoren”
  Herentals

  Optreden André Hazes, Herentals Fietst en Feest, EK voetbal, 13.000 vierkante meter terrasjes en nog zoveel meer: “Zodra het kan en mag, bruist stad als nooit tevoren”

  Het stadsbestuur en de horeca-uitbaters in Herentals laten door corona de moed niet zakken en brengen alles in gereedheid voor wanneer het licht op groen komt. Dan kan de Kempenaar in de Keizerstede de schade duchtig inhalen. Met 13.552 vierkante meter extra terrasjesruimte, bovenop het bestaande aanbod van vaste terrassen is het aanbod alvast groots. Het stadsbestuur geeft aan dat alles volgens de coronaregels die van kracht zijn, zal plaatsvinden.
 2. Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veiligheidssector
  PREMIUM
  Turnhout

  Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veilig­heids­sec­tor

  Het Heilig Graf in Turnhout pakt vanaf volgend schooljaar uit met een unieke opleiding. Als enige school in de Kempen biedt het de richting ‘Defensie en Veiligheid’ aan in de derde graad van het secundair onderwijs. “Deze opleiding biedt een antwoord op de groeiende vraag naar gemotiveerde kandidaten bij Defensie, de bewakingssector, brandweer, gevangenissen en politie.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel