Het weerstation bevindt zich in de tuin van woonzorgcentrum Zusterhof in de Kollegestraat.
Volledig scherm
Het weerstation bevindt zich in de tuin van woonzorgcentrum Zusterhof in de Kollegestraat. © RV

Leerlingen Sint Dimpna Geel bouwen eigen weerstation

De 22 leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen-wiskunde aan Sint Dimpna Geel hebben hun eigen weerstation gebouwd en het een plaats gegeven in de tuin van woon-zorgcentrum Zusterhof. De bouw van het weerstation kadert in het VLINDER-project van de UGent, dat 50 scholen over heel Vlaanderen de kans gaf om weerstations te bouwen om zo een grootschalig meetnetwerk in Vlaanderen op te richten.

0 reacties

  1. Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitutie: “Hij maakte de afspraakjes, zij moest het geld aan hem geven”
    PREMIUM
    Herentals/Olen

    Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitu­tie: “Hij maakte de afspraak­jes, zij moest het geld aan hem geven”

    Een 31-jarige man uit Morkhoven (Herentals) riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden, omdat hij een jonge vrouw zou hebben opgesloten in zijn appartement om tot prostitutie te dwingen. Na enkele dagen kon de vrouw haar ex-vriend een sms sturen, waarop de politie haar kon bevrijden. “Hij probeerde er het beste van te maken door zijn dagen te vullen met drank, drugs en seks”, probeerde zijn advocaat de rechtbank uit te leggen.