Detailhandelscoach Ben Op de Beeck (midden) en schepenen van Lokale Economie Eva Van den Brande (Heist-op-den-Berg), Lieve Heurckmans (Mol), Tom Corstjens (Geel), Katrien Brosens (Hoogstraten), Eva Brandwijk (Herentals) en Stijn Adriaensens (Turnhout) gaven vrijdag het startschot op het stadhuis in Geel.
Volledig scherm
Detailhandelscoach Ben Op de Beeck (midden) en schepenen van Lokale Economie Eva Van den Brande (Heist-op-den-Berg), Lieve Heurckmans (Mol), Tom Corstjens (Geel), Katrien Brosens (Hoogstraten), Eva Brandwijk (Herentals) en Stijn Adriaensens (Turnhout) gaven vrijdag het startschot op het stadhuis in Geel. © provincie Antwerpen

Kempense besturen willen met promotiecampagne 'De Zes van de Kempen' ook klanten van buiten de regio naar handelskernen lokken: “Bezoekers moeten ook klant worden”

kempenDe lokale besturen van Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Mol en Turnhout hebben een gezamenlijke promotiecampagne – genaamd ‘De Zes van de Kempen’ - gelanceerd om ook nieuwe klanten uit Vlaanderen, Brussel en Zuid-Nederland naar hun handelskernen te lokken. Ze willen de Kempen profileren als een regio waar je niet enkel rust en stilte vindt, maar ook gezellig kan shoppen, eten en drinken. “De mensen die hiernaartoe komen als bezoeker moeten ook klant worden.”

  1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
    PREMIUM
    Wuustwezel

    KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

    Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.