Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Pixabay Frauke Riether

Kasseiwerken in deel van Nieuwstraat gaan van start

GeelOp woensdag 30 november start de aannemer in een deel van de Nieuwstraat in Geel met de aanleg van de kasseien. Het resterende deel van de werken volgt grotendeels begin 2023.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Pilootproject waarbij ex-verslaafden patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhuizen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”
  geel/mol/herentals/turnhout

  Pilootpro­ject waarbij ex-verslaaf­den patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhui­zen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”

  De directeurs van de vier Kempense ziekenhuizen hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking met de Verslavingskoepel Kempen rond de innovatieve aanpak van verslavingen te verlengen. Sinds enkele jaren worden verslaafden die in hun ziekenhuizen belanden bijgestaan door mensen die zelf ooit een verslaving hebben doorgemaakt. Die aanpak is een succes.
 1. Gemeente wil drie private percelen van oude stortplaats kopen: “Zo is een uniforme behandeling mogelijk”
  zoerle-parwijs

  Gemeente wil drie private percelen van oude stort­plaats kopen: “Zo is een uniforme behande­ling mogelijk”

  Het Westelse gemeentebestuur heeft de intentie om drie private percelen die deel uitmaken van de oude stortplaats in Zoerle-Parwijs aan te kopen. De gronden zullen geschat worden, waarna het schepencollege een aanbod zal doen aan de eigenaars van de percelen. Op die manier kan het gemeentebestuur de volledige oude stortplaats, die niet gesaneerd moet worden maar waar wel strenge gebruiksadviezen gelden, uniform behandelen.