Geel Zomert! (archiefbeeld).
Volledig scherm
Geel Zomert! (archiefbeeld). © Kristof Donné

Jean & Les Flamands en Les Jeannettes laten publiek Geel Zomert! meebrullen met de grootste klassiekers

GeelGeel Zomert, dat is elke vrijdag in juli en augustus een openluchtconcert op het grasplein van Jeugdcentrum De Bogaard. Op vrijdag 12 augustus kan je er gaan kijken naar Les Jeannettes en Jean & Les Flamands. 

 1. Restotip: Den Ouden Burgemeester: reis je mee vijftig jaar terug in de tijd?
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver

  Restotip: Den Ouden Burgemees­ter: reis je mee vijftig jaar terug in de tijd?

  Om Den Ouden Burgemeester te begrijpen, gaan we even terug in de tijd. Tijdens de slag om Dorpveld in 1914 ging het volledige centrum van Sint-Katelijne-Waver in vlammen op, ook het gemeentehuis. In 1925 – 1926 werd op dezelfde plaats een veel groter gemeentehuis gebouwd met een centrale belforttoren. In 2000 was ook dit gemeentehuis te klein geworden en werd in de Lemanstraat een nieuw gebouwd. Het oud gemeentehuis werd een woon-en handelspand, de benedenverdieping een restaurant. De tweeëndertig jarige William Van Dessel, de kleinzoon van Michel Van Dessel, die in de jaren zeventig en tachtig in Katelijne burgemeester was, startte hier op 25 maart 2022 een dorpscafé/restaurant. Zijn vava is nooit ver weg...
 2. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”
  Antwerpen

  Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsge­dicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

  Het geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Lennert Versmissen na de bekerwinst van Dessel: “Deze mentale opsteker hadden we nodig”
  bekervoetbal Antwerpen

  Lennert Versmissen na de bekerwinst van Dessel: “Deze mentale opsteker hadden we nodig”

  Het resterende programma in de vijfde ronde van de Croky Cup, begon vrijdagavond met een verrassing. Dessel, dat de voorbije weken in eerste nationale moeilijk zijn draai vond, zette met Virton een middenmotor uit de Challenger Pro League opzij. Voor de aanvang van het duel was er de vraag of dit bekerduel voor de Kempenaars op geen slecht moment zou komen. Na 120 minuten was het antwoord negatief. Integendeel.