Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Bollen

Inbraken en pogingen in politiezone met bijna 30 procent gedaald: coronamaatregelen hebben positieve impact op cijfers

geel/laakdal/MeerhoutAl voor het zesde jaar op rij is het aantal woninginbraken in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gedaald. In 2020 stelde de politie 74 woninginbraken en 32 pogingen tot inbraak vast - ten opzichte van 2019 is dat een daling van bijna 30 procent. Sinds 2002 is dat bovendien het laagste aantal inbraken. De coronamaatregelen hadden een positief effect op de cijfers, die het hoogste bleken in de maanden zonder of met beperktere coronamaatregelen.

 1. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout: in deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Kempen/Mechelen

  Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turn­hout: in deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de regio Mechelen en de Kempen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout. Bij deze vijf zaken neem je zelf je verpakking mee.
 2. FC Mol en SKS Herentals promoveren samen met een unieke jeugdwerking naar derde provinciale
  voetbal eindronde vierde provinciale

  FC Mol en SKS Herentals promoveren samen met een unieke jeugdwer­king naar derde provincia­le

  FC Mol en SKS Herentals, de twee Kempische clubs die in de eindronde van vierde provinciale tegenover mekaar stonden, kregen zaterdagavond te horen dat ze beiden de overstap naar derde provinciale mogen maken. Met dank aan ASV Geel, dat in de interprovinciale eindronde won van Rumbeke. Voor zowel Mol als Herentals is het een bekroning van een mooie visie, waarbij de eigen jeugd centraal staat.