Ilse Van den Broeck, directeur van de Hooibeekhoeve, gedeputeerde Kathleen Helsen en Veerle Konings, coördinator van het LCV, onthulden één van de infoborden van de wandeling. Op die borden staat ook telkens een QR-code die naar een filmpje leidt.
Volledig scherm
Ilse Van den Broeck, directeur van de Hooibeekhoeve, gedeputeerde Kathleen Helsen en Veerle Konings, coördinator van het LCV, onthulden één van de infoborden van de wandeling. Op die borden staat ook telkens een QR-code die naar een filmpje leidt. © Koen Fasseur voor provincie Antwerpen

Hooibeekhoeve viert 50-jarig bestaan met jubileumwandeling en investering van 2,5 miljoen euro

GeelDe Hooibeekhoeve, het provinciaal onderzoekscentrum voor voedergewassen en melkvee in Geel-Ten Aard, bestaat 50 jaar. Op dezelfde locatie vindt ook het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) al 25 jaar onderdak. Hun dubbele verjaardag zetten ze in de verf met een wandeling langs een aantal proefvelden, waarbij deelnemers onderweg leren hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Bij de voorstelling van de wandeling kondigde het provinciebestuur meteen ook een investering van 2,5 miljoen euro in de Hooibeekhoeve aan.