De zoektocht in het kanaal in Geel
Volledig scherm
De zoektocht in het kanaal in Geel © Jef Van Nooten

Homejacking in Geel mislukt: politie houdt grote zoekactie in Albertkanaal

GeelIn Geel-Stelen hebben twee personen donderdag, iets voor de middag, getracht een homejacking te plegen. Dat mislukte echter: het inwonende koppel verweerde zich, waarop de daders afdropen. Een bewoner raakte wel lichtgewond aan het hoofd na een klap met een vuurwapen. In en rond het Albertkanaal hielden politie en brandweer nadien een zoekactie naar de verdachten, maar ook naar het vuurwapen dat mogelijk in het water gedumpt werd.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kinderen leren bos en haar bewoners kennen langs gloednieuw Gravinnekespad: “Sprookjesbos was succes, maar we wilden meer beleving en een link naar onze gemeente en de natuur”
  westerlo

  Kinderen leren bos en haar bewoners kennen langs gloednieuw Gravinneke­spad: “Sprookjes­bos was succes, maar we wilden meer beleving en een link naar onze gemeente en de natuur”

  Aan jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo kunnen kinderen zich voortaan uitleven op het Gravinnekespad, een gloednieuw avontuurlijk belevingspad in De Beeltjens. Ze leren er spelenderwijze bij over het bos en haar dieren en worden daarbij de weg gewezen door het ‘gravinneke’, geïnspireerd op gravin Jeanne de Merode.