Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © RV

Geel ontvangt 20.000 euro aan Vlaamse subsidies voor project rond behoud en uitbreiding van open groene ruimte

GeelVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een subsidie van 20.000 euro toegekend aan de stad Geel voor haar project ‘Groene dooradering Geel’. Dat project heeft als doel om de huidige open groene ruimte maximaal te behouden en uit te breiden, door bestaande groene ruimte toegankelijk te maken en door in te zetten op ontharding.

 1. Van sensortechnologie tot mestrobots, Hooibeekhoeve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehouders inspireren”
  PREMIUM
  Geel

  Van sensortech­no­lo­gie tot mestrobots, Hooibeek­hoe­ve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehou­ders inspireren”

  De toekomst is duurzaam en dat is voor de melkveehouderij in Vlaanderen niet anders. De Hooibeekhoeve, het provinciale melkveebedrijf en praktijkonderzoekscentrum in Geel Ten Aard, heeft het vizier al volop op duurzame oplossingen gericht. Denk maar aan sensortechnologie om ziektes bij koeien tijdig op te sporen, een rietveld om afvalwater te zuiveren of een mestrobot om de ammoniakuitstoot te beperken. Met die snufjes hopen de onderzoekers ook andere melkveehouders te inspireren.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo