Katharina Van Cauteren en Fernand Huts van The Phoebus Foundation.
Volledig scherm
Katharina Van Cauteren en Fernand Huts van The Phoebus Foundation. © Luk Monsaert Photography

Expo 'Zot van Dimpna' toont gerestaureerde panelen van majestueus altaarstuk rond leven van heilige Dimpna: “Hiermee komt Dimpna weer thuis”

GeelMet ‘Zot van Dimpna’ strijkt er vanaf vrijdag een bijzondere tentoonstelling neer in de Sint-Dimpnakerk in Geel. De expo is volledig opgebouwd rond één enkel kunstwerk: het imposante Dimpna-altaarstuk dat Goossen Van der Weyden omstreeks 1505 schilderde en de levensloop van de heilige Dimpna verbeeldt. The Phoebus Foundation, de kunststichting van de Antwerpse ondernemer Fernand Huts, restaureerde de zeven panelen en dompelt de bezoeker via een audiovisueel traject volledig onder in de wereld van Dimpna, de panelen en de schilder zelf.

 1. Fotograaf denkt dat hij leegstaand pand binnendringt, dan komt bewoner met een mes: “Ik doe geen vlieg kwaad, maar kom niet bij me binnen”
  PREMIUM

  Fotograaf denkt dat hij leegstaand pand binnen­dringt, dan komt bewoner met een mes: “Ik doe geen vlieg kwaad, maar kom niet bij me binnen”

  Een ‘urbexer’ - dat staat voor urban explorer, iemand die illegaal leegstaande gebouwen binnendringt en er foto’s maakt - uit Geel heeft zijn hobby bijna met zijn leven bekocht. Samen met een vriend drong hij een schijnbaar verlaten pand in Geel binnen, maar dan wordt hij plots door de bewoner aangevallen met een mes. De bewoner moest zich komen verantwoorden in de rechtbank, maar daar is hij het helemaal niet mee eens, zo bleek tijdens de zitting.
  Geel
 2. Paasconcert van Fanfareorkest Blauberg brengt toeschouwers in Afrikaanse sferen: “Samenwerking met gospelkoor vormt grote meerwaarde”

  Paascon­cert van Fanfareor­kest Blauberg brengt toeschou­wers in Afrikaanse sferen: “Samenwer­king met gospelkoor vormt grote meerwaarde”

  Na vier lange jaren van coronastilte kan het fanfareorkest van Blauberg (Herselt) weer aanknopen met zijn Paasconcert, dat dit jaar onder de noemer ‘African Moods’ in het teken van Afrika staat. Daarvoor gaat het fanfareorkest een samenwerking aan met het gospelkoor ‘African Joys’ uit Molenbeek, en ook de drankkaart en het decor zullen Afrikaans getint zijn. De concerten gaan door op zaterdag 8 april en zondag 9 april in De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo).
  Zoerle-Parwijs