Marcel Huybrechts schreef op 16 september een brief in de gevangenis in Hasselt
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Huybrechts schreef op 16 september een brief in de gevangenis in Hasselt © Jef Van Nooten/Ton Wiggenraad

EXCLUSIEF. Moordenaar Marcel Huybrechts schrijft opvallende brief na weigering euthanasie: “Ik ga nu in hongerstaking tot de dood”

Tweevoudig moordenaar Marcel Huybrechts (68) wil niet nog eens 8 jaar in de gevangenis zitten. Hij heeft ondraaglijke pijn, zowel fysiek als mentaal. De ‘schrik van Geel’ vroeg euthanasie aan, maar die wordt geweigerd door de dokters. In een brief aan onze redactie schrijft Huybrechts hoe hij daar mee omgaat en zelf voor een oplossing wil zorgen. Huybrechts maakte twee dodelijke slachtoffers, een derde overleefde maar nipt. Lees exclusief mee wat hij vanuit de gevangenis te vertellen heeft.

 1. Cohousing Ekelen wordt eerste cohousingproject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen
  herentals

  Cohousing Ekelen wordt eerste cohousing­pro­ject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen

  Als alles goed gaat start in 2022 de bouw van het cohousingproject ‘Cohousing Ekelen’ aan de Ekelstraat in Herentals - een primeur voor de stad. De bewoners vestigen zich in een kleiner eigen huis of appartement en delen daarbij een grote tuin en andere ruimtes met elkaar. “Ik had zo mijn vragen, want ik wil toch ook wat privacy. Op een infovergadering ontdekten we dat je niet continu alles samen hoeft te doen in een cohousingproject”, vertelt toekomstig bewoonster Helen Dierckx.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'