Onder meer burgemeester Vera Celis (midden) en Fiberklaar-CEO Rik Missault (tweede van rechts) staken de symbolische eerste spade in de grond.
Volledig scherm
Onder meer burgemeester Vera Celis (midden) en Fiberklaar-CEO Rik Missault (tweede van rechts) staken de symbolische eerste spade in de grond. © Wouter Demuynck

Eerste stap richting razendsnel internet in Geel is gezet: “Begin 2022 zullen eerste mensen al kunnen gebruikmaken van fibernetwerk”

GeelIn Geel is vrijdagmiddag het officiële startschot gegeven voor de aanleg van het hypermoderne fibernetwerk. Geel is de eerste stad in Vlaanderen waar het fibernetwerkbedrijf Fiberklaar aan de slag gaat. Begin 2023 zouden alle werken voltooid moeten zijn.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Olense parochies springen in de bres voor slachtoffers van watersnood: “Veel slachtoffers zullen in de winter hun huis nog niet kunnen verwarmen”
  olen

  Olense parochies springen in de bres voor slachtof­fers van watersnood: “Veel slachtof­fers zullen in de winter hun huis nog niet kunnen verwarmen”

  De drie Olense parochies zijn een inzamelactie gestart om de getroffenen van de watersnood in Wallonië te steunen. Naast etenswaren en verzorgingsproducten zijn ook kleine elektrische toestellen, vuurtjes en ontvochtigers welkom. De actie loopt tot en met 11 november, de naamdag van Sint-Martinus, de heilige die bereid was om zijn mantel te delen met een bedelaar.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.