Dokters Matthias Mergeay, Luc Janssen en Michiel Stiers.
Volledig scherm
Dokters Matthias Mergeay, Luc Janssen en Michiel Stiers. © Ziekenhuis Geel

Dokters van Ziekenhuis Geel winnen award voor ‘Zorginnovatie van het Jaar’ met beademingstoestel dat meerdere patiënten kan beademen

GeelHet Ziekenhuis Geel is donderdagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van ‘Zorgwerkgever van het Jaar 2021', een initiatief van het vakblad ZORG Magazine. Dokters Matthias Mergeay, Luc Janssen en Michiel Stiers wonnen de award voor ‘Zorginnovatie van het Jaar’ met hun beademingstoestel dat meerdere patiënten kan beademen.

 1. Hooibeekhoeve viert 50-jarig bestaan met jubileumwandeling en investering van 2,5 miljoen euro
  Geel

  Hooibeek­hoe­ve viert 50-jarig bestaan met jubileum­wan­de­ling en investe­ring van 2,5 miljoen euro

  De Hooibeekhoeve, het provinciaal onderzoekscentrum voor voedergewassen en melkvee in Geel-Ten Aard, bestaat 50 jaar. Op dezelfde locatie vindt ook het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) al 25 jaar onderdak. Hun dubbele verjaardag zetten ze in de verf met een wandeling langs een aantal proefvelden, waarbij deelnemers onderweg leren hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Bij de voorstelling van de wandeling kondigde het provinciebestuur meteen ook een investering van 2,5 miljoen euro in de Hooibeekhoeve aan.
 1. Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”
  PREMIUM
  Herentals

  Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”

  ‘Hier zijn we met de mosselen!’, de alom bekende kreet van Maria Backeljau uit een populaire tv-serie uit het verleden. Vrijdagochtend was het niet het opvallende personage dat met deze uitspraak kwam, maar waren het de uitbaters van De Vis Factorij in Herentals. In alle vroegte kwam de allereerste lading Zeeuwse Mosselen uit Yerseke toe bij de vroegere ‘Vishandel Arijs’. En daar zit de Kempense mosselfan ieder jaar weer op te wachten. Smullen maar!