Centrumharmonie Geel wint goud op het Wereld Muziek Concours in Nederland.
Volledig scherm
Centrumharmonie Geel wint goud op het Wereld Muziek Concours in Nederland. © Centrumharmonie Geel

Centrumharmonie Geel wint goud op Wereld Muziek Concours in Nederland

GeelAfgelopen weekend nam Centrumharmonie Geel voor de eerste keer in haar 212-jarige bestaan deel aan het Wereld Muziek Concours. En met succes, want de Geelse muzikanten haalden meteen de hoofdprijs binnen. De harmonie werd op zondagavond uitgeroepen tot wereldkampioen in de Tweede Divisie Harmonieorkesten. Met de hoogste score van 96 procent liet ze de andere kandidaten ver achter zich.

 1. Vader en zoon schetsen met boek uniek beeld van dagelijkse leven van de Kempenaar in 18de eeuw: “Een vreemde wereld ging voor ons open”
  Geel

  Vader en zoon schetsen met boek uniek beeld van dagelijkse leven van de Kempenaar in 18de eeuw: “Een vreemde wereld ging voor ons open”

  Ze hebben er vijf jaar aan gewerkt en in die tijdspanne meer dan 5.000 bronnen geraadpleegd, maar nu is het boek van Gelenaars Marc Verwerft (62) en zijn zoon Sander (32) over de landdekenij Geel in de achttiende eeuw – dat destijds een groot deel van de Kempen besloeg – eindelijk klaar. In hun boek, een lijvig exemplaar van meer dan 600 bladzijden, schetsen ze een uniek beeld van het dagelijkse leven in de Kempen in de achttiende eeuw.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Woonzorgcentrum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënterend kortverblijf: “Multidisciplinair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”
  herselt

  Woonzorg­cen­trum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënte­rend kortver­blijf: “Multidis­ci­pli­nair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”

  Woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt heeft maandag een nieuwe, en in de regio nog vrij unieke, zorgvorm in gebruik genomen. Vier serviceflats werden omgebouwd tot vijf kamers voor een oriënterend kortverblijf, waar 65-plussers met zorgnoden terecht kunnen na een acute crisissituatie. Na een tijdelijke observatieperiode adviseert een multidisciplinair team welke woon- en leefsituatie voor de persoon in kwestie het meest geschikt is. Voor mensen met dementie werd dan weer een extra afdeling met geïntegreerd dagcentrum en kortverblijf voorzien.