De leerlingen en leerkrachten lieten letterlijk van zich horen door zoveel mogelijk lawaai te maken.
Volledig scherm
De leerlingen en leerkrachten lieten letterlijk van zich horen door zoveel mogelijk lawaai te maken. © RV

Centra voor Deeltijds Onderwijs protesteren tegen inkanteling in systeem van Duaal Leren: “Ons flexibel systeem en maatwerk vallen weg”

GeelIn heel Vlaanderen hielden enkele Centra voor Deeltijds Onderwijs (CDO) donderdag een protestactie tegen de plannen van de Vlaamse overheid om die onderwijsvorm in het systeem van Duaal Leren in te kantelen. Ook in Geel, meer bepaald bij het CDO van Sint Jozef Geel, wilden leerlingen en leerkrachten letterlijk van zich laten horen door even zoveel mogelijk kabaal te maken. De school vreest dat de meest kwetsbare leerlingen door de hervorming uit de boot zullen vallen.

 1. Van sensortechnologie tot mestrobots, Hooibeekhoeve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehouders inspireren”
  PREMIUM
  Geel

  Van sensortech­no­lo­gie tot mestrobots, Hooibeek­hoe­ve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehou­ders inspireren”

  De toekomst is duurzaam en dat is voor de melkveehouderij in Vlaanderen niet anders. De Hooibeekhoeve, het provinciale melkveebedrijf en praktijkonderzoekscentrum in Geel Ten Aard, heeft het vizier al volop op duurzame oplossingen gericht. Denk maar aan sensortechnologie om ziektes bij koeien tijdig op te sporen, een rietveld om afvalwater te zuiveren of een mestrobot om de ammoniakuitstoot te beperken. Met die snufjes hopen de onderzoekers ook andere melkveehouders te inspireren.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"