Boerderij De Stolp nog voor de werken van start gingen. Het gebouw links werd destijds al deels afgebroken, hoewel het openbaar onderzoek nog liep.
Volledig scherm
Boerderij De Stolp nog voor de werken van start gingen. Het gebouw links werd destijds al deels afgebroken, hoewel het openbaar onderzoek nog liep. © Vanderveken

Boerderij De Stolp, waar plannen waren om er afkickcentrum te vestigen, wordt gesloopt om plaats te maken voor natuur

GeelHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft een vergunning aangevraagd voor de sloop van boerderij De Stolp in Geel-Ten Aard. In de plaats daarvan wil ANB er een poel aanleggen en komt er ook hooiland. Er waren vroeger plannen om in de boerderij een opvangcentrum voor drugsverslaafden te vestigen, maar de initiatiefnemers slaagden er niet in om daarvoor een vergunning te bemachtigen.

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown